
ویرجینیا وولف با نام کامل آدلاین ویرجینیا وولف (Adeline Virginia Woolf)یکی از بانوان سرشناس در حوزه نویسندگی و حقوق زنان و از برجسته ترین مدرنیسمهای قرن بیست (ایزد بانوی ادبیات مدرن) بود.
تولد و خانواده ویرجینیا وولف
آدلاین ویرجینیا استیون در بیست و پنجم اولین ماه میلادی سال 1882 در لندن به دنیا آمد . مادرش “جولیا پرینسپ استیون” زنی هندی بود. او به انگلیس آمد و به عنوان مدل مشغول به فعالیت و کار شد . پدرش لسلی استیون نیز یک نویسنده و منتقد و کوهنوردی معروف بود.
جولیا استیون،مادر ویرجینیا وولف.توسط جولیا مارگات کامرون
برادران ویرجینیا برای تحصیل به کمبریج فرستاده شدند اما او نتوانست تحصیلات رسمی را دریافت کند و در خانه به همراه معلم خصوصی به آموختن پرداخت. پدرش کتابخانهای غنی داشت که ویرجینیا توانست از آن بهره ببرد. و از سنین جوانی دیدگاههای ادبی خودش را که متمایل به شیوههای بدیع نویسندگانی مانند هنری جیمز و… داشت در مطبوعات به چاپ برساند.
حمله عصبی و اولین خودکشی
هنگامی که او سیزده سال داشت بطور ناگهانی مادرش را از دست میدهد و پس آن خواهر ناتنیاش را از دست میدهد. از دست دادن عزیزانش با این فاصله کم منجر به پدید آمدن اولین حملههای عصبی او شد. ویرجینیا 22 ساله بود و طولی نکشید که دوباره عزیزی را از دست میدهد. آن پدرش بود که در سال 1904 فوت کرد و دومین حمله عصبی ویرجینیا به سراغش آمد.ویرجینیا برای اولین بار دست به خودکشی زد که خودکشی ناموفقی داشت و در بیمارستان بستری شد.
در آن هنگام که ویرجینیا تحت سلطه و نظارت برادر ناتنیاش بود .پس از مرگ پدرش توانست از زیر سلطهاش خارج شود و طعم استقلال را بچشد. و با شرکت در جلسات دوستانه و رفتن به سفر،تجربههای تازهای کسب کند.
ازدواج
در سال 1912 هنگامی که ویرجینیا 30سال داشت با لئونارد وولف آشنا میشود . لئونارد از کارمندان پیشین اداره دولتی سیلان و از دوستان قدیمی برادرش بود . این آشنایی سرانجام به ازدواج میانجامد. ویرجینیا به همراه همسرش انتشارات هوکارث را افتتاح میکنند.
ویرجینیا و لئونارد وولف
فعالیت ادبی
ویرجینیا با تولدش شگفتی را به دنیای ادبیات وارد کرد .بطوری که هرگاه بخواهیم یک فهرست از برجسته ترین نویسندگان جهان تهیه کنیم، بی شک نام ویرجینیا وولف در میان اولین های آن لیست است. امروز 133سال از تولد او میگذرد و همچنان کتاب هایش الهام بخش مردم به خصوص زنان می باشد.
او بانوی رمان نویس، مقاله نویس و همچنین ناشر و منتقد و فمینیست انگلیسی در دوران خود بود که آثار برجستهای مانند رمان خانم دالووی ، رمان بهسوی فانوس دریایی و اتاقی از آن خود را از خود به جای گذاشته است. در میان آثار او کتاب اتاقی از آن خود به شهرت بسیاری رسید.
ویرجینیا رمانهای تجربی مینوشت . او سعی در شرح دادن واقعیتهای درونی انسان داشت. نظرات فمینیستی او در دهه ششم قرن بیستم باعث ایجاد تحول در نظریات جنبش زنان شد.کتاب خانم دلوی یکی از بهترین کتاب ها برای آشنا شدن با سبک نوشاههای ویرجینیا است.
او در کتابهایش در مورد مشکل عدم امکان کار برای زنان در مشاغلی مانند کلیسا ، حقوق و پزشکی و…بسیار مطلب نوشته است. او از مشکلاتی مینوشت که در آن زمان برای زنان شدت یافته بود.
آثار او
- 1915 – سفر به بیرون
- 1919 – شب و روز
- 1922 – اتاق جیکوب
- 1925 – خانم دالووی
- 1927 – به سوی فانوس دریایی
- 1928- اورلاندو
- 1931 – امواج (خیزابها)
- 1933 – فلاش
- 1937- سالها
- 1941- بین دو پرده نمایش-(آخرین رمان ویرجینیا وولف)
- اتاقی از آن خود
- سه گینی
خودکشی و مرگ
ویرجینیا وولف هنگام جنگ جهانی اول و دوم تعداد زیادی از عزیزان خود را از دست داد که این موضوع موجب افسردگی شدید او شد. سر انجام بعد از اتمام اخرین رمان خود با جیبهای پر از سنگ به رودخانه اوز در رادمال رفت و خود را غرق کرد.جسد او حدود یکماه بعد توسط چند کودک پیدا شد. در تاریخ 21 آوریل در کنار حضور همسرش جسر ویرجینیا سوزانده شد و کنار درخت در باغچهای به خاک سپرده شد.
نامه به همسرش
او در آخرین یادداشت خود با روحیهای افسرده، برای همسرش چنین نوشت:
عزیزترینم، تردیدی ندارم که دوباره دچارِ جنون شدهام. احساس میکنم که نمیتوانیم یکی دیگر از این دورههای وحشتناک را از سر بگذرانیم؛ و اینبار بهبودی نخواهم یافت. شروع به شنیدنِ صداهایی کردهام و نمیتوانم تمرکز کنم؛ بنابراین کاری را میکنم که به گمانم بهترین کارِ ممکن است.
بهترین شادیِ ممکن را تو در اختیارم گذاشتهای. هرآنچه میتوان بود، برایم بودهای. میدانم که دارم زندگیات را تباه میکنم، میدانم که بدون من میتوانی کار کنی؛ و میدانم که خواهی کرد. میدانم.. گمان نمیکنم تا پیش از آغازِ این بیماریِ وحشتناک، هیچ دو نفری میتوانستند از این شادتر باشند. بیش از این توانِ مبارزه ندارم. میبینی؟ حتی نمیتوانم این را هم درست بنویسم. نمیتوانم چیزی بخوانم.
میخواهم بگویم همهٔ شادیِ زندگیام را مدیونِ توأم. تو با همهچیزِ من ساختهای و به طرزی باورنکردنی نسبت به من مهربان بودهای. همهچیز جز اطمینان به نیکیِ تو، مرا ترک گفتهاست. دیگر نمیتوانم به تباه کردنِ زندگیات ادامه دهم. گمان نمیکنم هیچ دونفری بتوانند آنقدر که ما شاد بودهایم، شاد باشند.___ویرجینیا
مختصری از بیوگرافی ویرجینیا وولف
- نام: آدلاین ویرجینیا وولف
- زادروز: ۲۵ ژانویه ۱۸۸۲ – لندن، انگلستان
- درگذشت: ۲۸ مارس ۱۹۴۱ در سن ۵۹ سالگی – انگلستان
- ملیت: انگلیسی
- نامهای دیگر: آدلاین ویرجینیا استیون
- مذهب: بی خدا
- آثار: اتاقی از آن خود – به سوی فانوس دریایی – خانم دالووی
- همسر: لئونارد وولف ۱۹۴۱-۱۹۱۲