
سیمین دانشور نخستین زن ایرانی بود که به صورت حرفهای شروع به نوشتن رمان کرد.
این نویسنده ایرانی توانست در سال 1327 اولین مجموعه داستانهای کوتاهش،آتش خاموش،را منتشر کند.دو سال پس از انتشار این مجموعه با جلال آلاحمد یعنی در سال 1329 ازدواج کرد.
بیوگرافی جلال آلاحمد
رمان نویس و مترجم ایرانی
او در اکثر فعالیتهای شوهر خود حضور داشت.سیمن دانشور نخسین زن پارسی زبان بود که شروع به رمان نویسی کرد.
از مهمترین آثار او میتوان رمان سووشون را نام برد.این رمان به 17 زبان ترجمه شده و همچنین پرفروشترین کتاب ایرانی را نیز به خود اختصاص داده است.
بیوگرافی رمان نویس و مترجم ایرانی
او در هشتمین روز از اردیبهشت ماه سال 1300 هجری شمسی در شیراز به دنیا آمد.وی در یک خانواده فرهنگی چشم به جهان گشود.پدر این نویسنده دکتر محمدعلی دانشور نام داشت و مادر او قمرالسطنه حکمت نام داشت.رمان نویس ایرانی ما در سنین کودکی توسط پدر مادر خویش با ادبیات و هنر آشنا شد.در دوران ابتدایی و متوسطه مشغول به تحصیل در مدرسه انگلیسی مهرآئین گشت. او توانست در این دوران مقال شاگرد اولی سراسر را کسب کند.پس از گذراندن این دوران به تهران آمد.او در زمان حضور خود در تهران در دانشکده ادبیات تهران تحصیل خود را ادامه داد و در مدرسهای آمریکایی در تهران اقامت داشت.
در سال 1320 پدر خود را از دست داد و در همان سال نیز مدرک لیسانس خود را اخذ کرد. در سال 1320 وی مشغول به انجام کارهایی برای کسب درآمد و گذراندن زندگی خویش گشت. از کارهایی که سیمین در آن مشغول به کار شد،می توان به معاونت اداره تبلیغات خارجی،نوشتن مقاله برای روزنامه ایران و رادیو تهران نام برد.
نحوهی آشنای وی با همسرش
مدرک دکتری ادبیات فارسی خود را در سال 1328 از دانشگاه تهران توانست اخذ کند.با متقدان بزرگی چون فاطمه سیاح، بهمینار، ملکی و فروزانفر به مدت 5 سال کار کرد.
سیمین دانشور در سال 1329 با جلال آلاحمد ازدواج کرد. البته این ازدواج مخالفتهایی را از جانب خانواده جلال آل احمد به همراه داشت؛ پدر جلال در روز عقدکنان مراسم را ترک کرد و به قم بازگشت و تا 10 سال بعد از آن، پای به خانه جلال نگذاشت. سیمین دانشور تا سال 1348 که جلال به طور ناگهانی در اسالم گیلان به خاک بازگشت، با وی همراه بود.
آثار سیمین دانشور
• مجموعه داستانهای
– آتش خاموش، اردیبهشت ۱۳۲۷
– شهری چون بهشت، دی ۱۳۴۰
– به کی سلام کنم؟، خرداد ۱۳۵۹
– از پرندههای مهاجر بپرس، ۱۳۷۶
• رمانهای
– سَووشون معروفترین اثر دانشور در تیر ۱۳۴۸
– جزیرهٔ سرگردانی، ۱۳۷۲
– ساربانْ سرگردان، ۱۳۸۰
-کوه سرگردان
• ترجمههای
-سرباز شکلاتی، نوشتهٔ برنارد شاو، ۱۳۲۸
-دشمنان، نوشتهٔ آنتون چخوف، ۱۳۲۸
-بنال وطن، نوشتهٔ آلن پیتون، ۱۳۵۱
-داغ ننگ، نوشتهٔ ناتانیل هاثورن
-باغ آلبالو نوشتهٔ آنتوان چخوف، ۱۳۸۱
-ماه عسل آفتابی (مجموعه داستان)، نوشتهٔ ریونوسوکه آکوتاگاوا و…
• آثار غیرداستانی
– غروب جلال، انتشارات رواق، ۱۳۶۰
– شاهکارهای فرش ایران
– راهنمای صنایع ایران
– ذن بودیسم